Telefon za psihološku pomoć 01/48 28 888 | radnim danom 10-22h
Internet savjetovalište: psiho.pomoc@tesa.hr

Za odgovorno odrastanje mladih

Psihološki centar TESA je partner s Karlovačkom pivovarom (Heineken) i portalom Žena.hr na projektu Za odgovorno odrastanje mladih od 2014. godine. Više o projektu možete saznati na portalu www.zena.hr.

Mladi ljudi, naročito adolescenti, izloženi su mnogim izazovima i odlukama koje im posredno i neposredno utječu na život i budućnost. Jedna od situacija s kojom se susreću je konzumiranje alkohola, izvan, a u nekim slučajevima i unutar obiteljskog doma.

Ove stranice posvetili smo upravo tom pitanju, odnosno aktivnom promoviranju obrasca ponašanja koji jasno kaže „NE alkoholu“ u ovoj dobnoj skupini. Želja nam je povećavati svijest o toj problematici, utjecati na smanjenje broja maloljetnika koji konzumiraju alkohol te promovirati nultu toleranciju alkohola među mladim ljudima. U tom nastojanju obitelj ima iznimno važnu ulogu te se obraćamo baš vama, dragi roditelji, jer su obiteljski odnosi i obiteljska komunikacija važan, ako ne i presudan faktor koji utječe na ponašanje adolescenata.

Partneri na projektu Za odgovorno odrastanje mladih su Karlovačka pivovara (Heineken), portal Žena.hr i Psihološki centar TESA.

Informirat ćemo i educirati, ali i potaknuti dvosmjernu komunikaciju kako bismo čuli i vaše mišljenje, odgovorili vam na vaša pitanja i pomogli oko vaših dilema – za odgovorno odrastanje mladih.

Na mikroportalu Za odgovorno odrastanje mladih možete pročitati edukativne članke naših psihologa za roditelje tinejdžera koji su nastali tijekom projekta u 2014., 2015., 2016. i 2017. godini.

Sve članke nastale u sklopu projekta možete pročitati i na web stranici Psihološkog centra TESA u kategoriji  Roditeljstvo.

Skip to content