Telefon za psihološku pomoć 01/48 28 888 | radnim danom 10-22h
Internet savjetovalište: psiho.pomoc@tesa.hr

TESA za nenasilje u obitelji

Psihološki centar TESA uz financijsku podršku  Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom (od 2013. – 2017.). te Ministarstva socijalne politike i mladih (u 2014.)

organizira za vas ciklus psihopedagoških radionica

TESA za nenasilje u obitelji 

U posljednjih tridesetak godina dogodile su se i mnogobrojne promjene u načinu života, osobito u gledanju na dostojanstvo čovjeka. To je značajno utjecalo i na promjene u gledanjima na razvoj i odgoj djece. Roditelji se uglavnom sami snalaze sa svim tim promjenama, bez mnogo podrške u vlastitom iskustvu i bez mnogo dobrih uzora u svojoj okolini, koji bi im olakšali razvijanje dostojanstva.

Naša iskustva u radu s roditeljima i njihovom djecom potvrđuju rezultate ovih istraživanja: svaki roditelj voli svoje dijete, a unatoč ljubavi svatko ne uspjeva razviti i očuvati odnose koji bi omogućili djetetu da se razvija na najpovoljniji način.

TESA za nenasilje u obitelji je ciklus psihopedagoških radionica u kojima ćete:

  • dobiti pomoć u razumijevanju  razvoja djeteta i upoznati  promjene u djetetovu doživljaju sigurnosti zbog rastave/ nezaposlenosti/ konflikata/nasilja…roditelja, te tipične reakcije  djece “na van” i “na unutra”,
  • povećati subjektivnu roditeljsku kompetenciju postupcima  i vještinama “dobrog roditeljstva”,
  • uvježbavati osnovne komunikacijske vještine slušanja i govorenja u uspostavljanju i održavanju dobrih odnosa s djetetom / partnerom,
  • upoznati tehnike postavljanja ograničenja na nenasilan način i razvijanje vještina u izbjegavanju kruga negativnog odnosa, ustrajanjem na nadzoru i toplini odnosa bez obzira na djetetovo ponašanje,
  • raspraviti pojam roditeljske odgovornosti,
  • dobivati podršku i pomoć u primjeni naučenih vještina, kroz razmjenu iskustva s drugim roditeljima.

Program je besplatan za sudionike!

Ciklus sadrži 11 radionica , koje se održavaju  1 x tjedno, obično u terminu od 18 – 20 sati, u prostoru Psihološkog centra TESA na Trgu bana Josipa Jelačića 1/3 ili u prostorima mjesnih samouprava u drugim gradskim četvrtima (u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb koji okuplja grupu).

Korisnici projekta su roditelji  iz cjelovitih i samohranih obitelji kojima je određena mjera nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi te roditelji u postupku razvoda.

Sudionici se uključuju u program na temelju procjene i preporuke stručnjaka iz Centara za socijalnu skrb, no moguće je i uključenje na vlastitu inicijativu.

Možete se prijaviti se na: psiho.centar@tesa.hr
Voditeljica projekta je Ana Pleša, prof. psih. , a uz nju voditelji svih radionica su psiholozi članovi Psihološkog centra TESA.

Skip to content