Radionica je namijenjena stručnim suradnicima i učiteljima u osnovnim školama, te stručnim suradnicima u ustanovama ili udrugama koje se bave djecom osnovnoškolske dobi.

Cilj radionice jest razviti bolju sposobnost prepoznavanja otvorenih i suptilnijih načina izražavanja dječjih predrasuda, te steći nove vještine za rad na suzbijanju dječjih predrasuda, u skladu s dječjim kognitivnim, emocionalnim i ponašajnim kapacitetima.

Djeca se ponekad teško snalaze u kontaktu s osobama koje su na neki način različite od njih. Nekada iskazuju nelagodu, sklonost distanciranju ili pak otvoreno neprijateljske emocije. Nekada se pak radi o emocijama i ponašanjima koje su naizgled prijateljska, poput sažaljenja ili sklonosti popuštanju, no koje su također problematične.

Tijekom radionice izmjenjivat će se predavački način rada, vođenje diskusija te praktičan rad.

VRIJEME ODRŽAVANJA:  četvrtak, 30.03.2017. od 9 do 16,30h.

MJESTO ODRŽAVANJA: Psihološki centar TESA, Trg bana Josipa Jelačića 1/III

Prijava je obavezna zbog ograničenog broja sudionika. Maksimalan broj sudionika je 16.

Možete dobiti više informacija ili poslati prijavu na e-mail jelena.maricic@hotmail.com do ponedjeljka, 27.03.2017. Prijave su u tijeku!

U prijavi molimo navedite ime i prezime, ustanovu u kojoj ste zaposleni, struku, te iskustva s dosadašnjim srodnim edukacijama.

Kotizacija za radionicu iznosi 450 kuna po sudioniku.

Voditeljica edukacije je dr.sc. Jelena Maričić, dugogodišnja suradnica Psihološkog centra Tesa, s doktoratom iz područja dječjih predrasuda. Voditeljica ima bogato iskustvo u savjetovanju uživo, te telefonom i e-mailom, kao i u vođenju psihoedukativnih radionica. Stekla je certifikat iz integrativne gestalt terapije, te je na drugoj godini studija logoterapije (terapije smislom). Uz to je vanjska suradnica na Odjelu psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, na kolegijima iz područja socijalne psihologije i psihologije savjetovanja, te na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, na Kvalitativnoj metodologiji.

Svi sudionici će dobiti potvrdnicu o sudjelovanju na radionici i pripadajuće materijale.