Radionica je namijenjena stručnim suradnicima i nastavnicima u srednjim školama, odgajateljima u učeničkim domovima, te stručnim suradnici u ustanovama ili udrugama koje se bave adolescentima.

Cilj radionice je steći znanja o specifičnostima predrasuda tijekom adolescencije, kao i o načinima na koje se mlade može usmjeriti prema većem uvažavanju različitosti te većoj društvenoj osjetljivosti.

Adolescencija je razdoblje u kojem društvena okolina počinje imati sve važniju ulogu, i u kojem raste svijest o važnosti društvenog konteksta te o društvenim nejednakostima.  Mladi snažno preispituju postojeće društvene norme te oblikuju svoj stav o različitim društvenim fenomenima, pa tako i o odnosu društva prema osobama koje se na neki način razlikuju od većine. Taj stav prema odnosu društva, kao i vlastita ponašanja prema osobama koje su različite od većine, često su snažno povezani s njihovim budućim stavovima i ponašanjima.

Tijekom radionice izmjenjivat će se predavački način rada, vođenje diskusija te praktičan rad.

VRIJEME ODRŽAVANJA:  petak, 31.03.2017. od 9 do 16.30h.

MJESTO ODRŽAVANJA: Psihološki centar TESA, Trg bana Josipa Jelačića 1/III

Prijava je obavezna zbog ograničenog broja sudionika. Maksimalan broj sudionika je 16.

Možete dobiti više informacija ili poslati prijavu na e-mail jelena.maricic@hotmail.com do ponedjeljka, 27.03.2017. Prijave su u tijeku!

U prijavi molimo navedite ime i prezime, ustanovu u kojoj ste zaposleni, struku, te iskustva s dosadašnjim srodnim edukacijama.

Kotizacija za radionicu iznosi 450 kuna po sudioniku.

Voditeljica edukacije je dr.sc. Jelena Maričić, dugogodišnja suradnica Psihološkog centra Tesa, s doktoratom iz područja dječjih predrasuda. Voditeljica ima bogato iskustvo u savjetovanju uživo, te telefonom i e-mailom, kao i u vođenju psihoedukativnih radionica. Stekla je certifikat iz integrativne gestalt terapije, te je na drugoj godini studija logoterapije (terapije smislom). Uz to je vanjska suradnica na Odjelu psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, na kolegijima iz područja socijalne psihologije i psihologije savjetovanja, te na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, na Kvalitativnoj metodologiji.

Svi sudionici će dobiti potvrdnicu o sudjelovanju na radionici i pripadajuće materijale.