Savjetovalište za mlade je TESIN projekt koji se provodi kontinuirano već 15 tak godina.

Psihološko savjetovanje je namijenjeno mladima od 15 do 30 godina koji žele unaprijediti svoje mentalno zdravlje, poboljšati socijalne odnose i djelotvornije se nositi sa različitim  zahtjevima svakodnevnog življenja. Ovisno o potrebi, moguće je i obiteljsko ili partnersko savjetovanje.

Iskustvo pokazuje da mlade najčešće muče tri skupine problema:

  • profesionalno određenje: izbor srednje škole i fakulteta, prilagodba na novu sredinu (školu, fakultet, grad, posao,…. ), motivacija za učenje, ulazak u svijet rada
  • odnosi s roditeljima: razvoj autonomije, osamostaljenje, usklađivanje uzajamnih očekivanja, te
  • osobni razvoj: izgradnja identiteta, unapređenje samopoštovanja i samopouzdanja, prevladavanje razvojnih kriza i uspostava zadovoljavajućih odnosa s vršnjacima.

Ponekad već jedan stručno vođeni razgovor može donijeti:
– razrješenje dileme,
– usvajanje stava i orijentacije,
– podstrek kretanju s mrtve točke.

Ponekad je potrebno nekoliko razgovora da bi se:
– usvojila nova perspektiva u rješavanju problema,
– ojačalo samopouzdanje,
– razvile strategije i stekle vještine nošenja s problemima.

 

Savjetovatelji su psiholozi TESE dodatno educirani za savjetodavni i psihoterapijski rad, s višegodišnjim iskustvom rada s mladima, a savjetovanja se održavaju  u prostoru Psihološkog centra TESA (Trg bana J. Jelačiča 1/III, Zagreb). Prije dolaska su obavezne prethodne prijave za savjetovanje.

Savjetovanje uživo je besplatno  kada projekt ima osiguranu financijsku potporu- provjeriti prije naručivanja. Savjetovanje putem Telefona za psihološku pomoć i Internet savjetovanje su uvijek besplatni!

Prijave za savjetovanje vrše se na TESIN Telefon za psihološku pomoć
01 48 28 888, radnim danom od 10 do 22 sata

ili putem e-maila na

psiho.centar@tesa.hr ili na psiho.pomoc@tesa.hr

U 2017. godini je Savjetovalište za mlade financijski podržao Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport te Hrvatska elektroprivreda (HEP), a očekuju se i rezultati iz Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba. Za 2018. još čekamo rezultate natječaja…