Telefon za psihološku pomoć 01/48 28 888 | radnim danom 10-22h
Internet savjetovalište: psiho.pomoc@tesa.hr

Trening savjetodavnog razgovora – edukacija za odgojno-obrazovne djelatnike

Počinje novi ciklus edukacije ”Trening savjetodavnog razgovora”.

Seminar je namijenjen stručnjacima koji rade s adolescentima – nastavnicima i stručnim suradnicima u srednjim školama, te odgajateljima i stručnim suradnicima u učeničkim domovima.

Svrha je unapređenje kompetencija za savjetodavni razgovor s mladima i ranu detekciju rizičnih ponašanja radi prevencije nepoželjnih pojava i vođenje učenika ka zdravom razvoju.

Program edukacije realizirat će se kroz 5 cjelodnevnih seminara u kojima će se obuhvatiti slijedeće teme:
– razvojne značajke i rizici kod mladih (uočavanje rizičnih čimbenika)
– tehnike slušanja
– struktura i tijek razgovora
– uvježbavanje savjetodavnog razgovora
– „teški“ razgovori (depresivnost, problemi samopoštovanja, konflikti, agresivnost…)
– kako se zaštititi od sagorijevanja na poslu

Edukacija obuhvaća teorijski i praktični dio. Dok se u teorijskom polaznici upoznaju sa spoznajama, u praktičnom uvježbavaju stečena znanja i tehnike u rješavanju konkretnih praktičnih problema iz svog svakodnevnog rada.

Rad je interaktivan – kroz vježbe, igranje uloga, demonstraciju, diskusiju, upitnike…  Polaznici nakon svakog susreta dobivaju edukativne sažetke, te materijale korisne za njihov budući individualni i grupni rad s mladima.

Uz grupni rad, programom su predviđene i individualne konzultacije i supervizija rada za dio zainteresiranih polaznika.

Sudionici će biti formirani u 3 grupe, te će se susreti realizirati tijekom listopada 2009.– siječnja 2010.g., u ugodnim prostorima Psihološkog centra TESA u samom centru Zagreba (na Trgu bana Josipa Jelačića). Planira se održavanje 1-2 susreta mjesečno, petak ili subota od 9-16:30h (s pauzama za ručak). O točnim terminima i mjestu održavanja susreta Vaše grupe će Vas obavijestiti voditelji.

DOSADAŠNJA ISKUSTVA

„Trening savjetodavnog razgovora“ prošle je godine obuhvatio više od 50 odgajatelja, nastavnika i stručnih suradnika iz učeničkih domova i srednjih škola Zagreba i cijele Hrvatske (Split, Dubrovnik, Rijeka, Lovran, Osijek, Varaždin, Sisak, Karlovac…). Program je u evaluaciji ocijenjen kao izvrstan, vrlo edukativan te praktičan i koristan za neposredni svakodnevni rad s učenicima.

KREATORI PROJEKTA

Kreatori i provoditelji programa su stručnjaci – psiholozi Psihološkog centra TESA s bogatim iskustvom u edukacijama i savjetodavnom radu s mladima. Centar djeluje već 18 godina, te je proveo niz projekata individualnog i grupnog rada s mladima, s njihovim roditeljima i kolegama srodnih službi (psiholozima, pomagačkim službama..).

I ove je godine program sufinanciran od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. S obzirom na nedostatnost tih sredstava za pokrivanje svih troškova edukacije polaznici će dijelom participirati u cijeni – 500kn za cijeli ciklus edukacije (100kn po susretu). U to su uključeni edukativni sažeci, letci, radni materijali.

Broj polaznika je ograničen. Stoga Vas molimo da nam čim prije – a najkasnije do srijede 07.listopada 2009. prijavite svoje sudjelovanju u seminaru na e-mail: psiho.centar@tesa.hr ili fax  01 48 28 800.
Nakon zaprimanja prijave ćemo Vas kontaktirati vezano uz plaćanje kotizacije.

Za sve informacije možete kontaktirati:
– Jadranka  Orehovec – 098 180 97 23 (preporučam poslati sms s upitom, odgovor slijedi u roku par sati); psiho.centar@tesa.hr
– 01 48 28 888, dežurnog savjetovatelja
Srdačan pozdrav,

U Zagrebu, 22.09.2009.

Jadranka Orehovec, prof. psihologije
(voditeljica projekta)
Psihološki centar TESA

Skip to content