Telefon za psihološku pomoć 01/48 28 888 | radnim danom 10-22h
Internet savjetovalište: psiho.pomoc@tesa.hr

Nekategorizirano

Obavijest o radu TESE uslijed epidemije koronavirusa

U skladu s preporukama o mjerama postupanja tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19), obavještavamo vas da će savjetovalište uživo Psihološkog centra TESA biti zatvoreno sljedećih 30 dana. Telefonsko i internet savjetovalište nastavljaju raditi.

Djeca i roditeljski stav prema alkoholu – zašto je nulta tolerancija najbolje rješenje?

Različite obitelji imaju različite stavove vezano za toleranciju pijenja alkoholnih pića maloljetnika. Svi se slažemo da alkohol ne treba davati maloj djeci, no kada se radi o tinejdžerima stavovi se počinju značajno razlikovati.

Naučite svoje dijete donositi zdrave odluke

Kao roditelji želimo da nam dijete odraste u zdravu, samostalnu, sretnu i u sebe sigurnu osobu i rado bismo napravili sve što možemo da im u tome pomognemo. Zdrav život, zdrava prehrana i zdrave odluke su dio toga što želimo za njih, no nismo uvijek sigurni kako im u tome pomoći.

Razmaziti dijete: o potrebi da obasipamo djecu igračkama i novim stvarima

Neki roditelji imaju potrebu kupovati djeci toliko novih igračaka da oni niti u teoriji neće imati vremena za igru ​​s njima prije nego što odrastu.

PATNJA MLADIH – kako je prepoznati i pomoći im

Uvod:

Psihološki centar TESA u suradnji s Odjelom za školstvo Matice hrvatske organizira povodom Svjetskog dana prevencije suicida predavanje za nastavnike, odgajatelje i stručne suradnike koji rade s mladima. Predavanje pod nazuivom “Patnja mladih – kako je prepoznati i djelovati” održat će se u četvrtak 10.rujna u 18.30h. u palači Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4. Predavači su psiholozi (psihoterapeuti i savjetovatelji) TESE. Pokrovitelj je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, te Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.

PSIHOLOŠKI CENTAR TESA i ODJEL ZA ŠKOLSTVO MATICE HRVATSKE

u povodu Svjetskog dana prevencije suicida – 10. rujna 2009.
organiziraju predavanje za nastavnike, […]